Actualitate

ACȚIUNI PENTRU PROTEJAREA DOMENIULUI SILVIC

Săptămâna aceasta, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, împreună cu jandarmi din Caraș-Severin, cu sprijinul unui echipaj din cadrul Unității Speciale de Aviație Caransebeș, au survolat întreaga suprafață împădurită a județului Caraș-Severin, aproximativ 427.992 hectare de fond forestier, în cadrul unor acțiuni de prevenire și combatere a ilegalităților silvice.

Video:https://www.youtube.com/watch?v=cwV9-XcBE3Y&ab_channel=PolitiaRomana

Astfel, în perioada 29-31 martie a.c., în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara, polițiștii și jandarmii au verificat activitatea unui operator economic de profil (din zona Oțelu Roșu), care deține 2 depozite de material lemnos, constatându-se că ar fi expediat peste 120 de metri cubi de material lemnos de diverse specii, fără documente legale.

De asemenea, a fost aplicată o sancțiune contravențională unui transportator, care ar fi transportat și alte specii de material lemnos, față de cele înscrise în avizul de însoțire.

În cele 3 zile, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei, fiind confiscați 127,83 mc. material lemnos, de diverse specii și sortimente, în valoare de 16.693,59 lei.

Acțiunile de prevenire și combatere a ilegalităților silvice continuă și în perioada următoare.