Actualitate

Adolescent din Racaciuni arestat pentru crimă familială

O comunitate din Racaciuni, Bacău, este șocată după ce un adolescent în vârstă de 16 ani a fost arestat, fiind acuzat că și-a ucis cu bestialitate propriul tată. Crima, petrecută în weekendul trecut, a lăsat comunitatea într-o stare de șoc și neîncredere.

Potrivit surselor locale, adolescentul și-a motivat gestul extrem prin dorința de a-și proteja mama, care suferea de abuzuri fizice constante din partea tatălui său. Confruntat cu violența domestică și cu dorința de a-și salva mama, conflictul a escaladat tragic până la un act de violență mortală.

După comiterea crimei, tânărul a îngropat trupul neînsuflețit al tatălui său în curtea casei lor. Autoritățile au intervenit rapid, iar băiatul a fost arestat și plasat în detenție preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în timp ce ancheta este în curs.

Pe lângă investigația penală, asistentul social al primăriei a cerut sprijinul autorităților pentru preluarea a doi minori, cu vârstele de 1 an și 10 ani, care au rămas fără susținere familială imediat după tragicul eveniment.

Reprezentanții Protecției Copilului Bacău au intervenit în situația de criză, deoarece nu au identificat rude care să poată avea grijă de copii în afara unui bunic imobilizat la pat. Comunitatea se mobilizează pentru a oferi sprijin și solidaritate familiilor implicate în acest eveniment tragic.