Actualitate

Agenţi de poliţie de frontieră, trimişi în judecată pentru luare de mită

Șase agenți din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au fost trimiși în judecată, sub control judiciar, pentru luare de mită.

Dosarul penal a fost constituit ca urmare a datelor şi informaţiilor obţinute în urma investigaţiilor, dar şi a formulării unui denunţ de către un transportator, care au relevat existenţa unei situaţii infracţionale în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în ceea ce priveşte săvârşirea unor fapte de corupţie în legătură cu operaţiunile de control la frontieră, în care sunt implicaţi poliţiştii de frontieră ce execută serviciul pe sensul de intrare în România”, a transmis Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, printr-un comunicat.
Cei șase agenți de poliție sunt acuzați că, în perioada ianuarie-mai 2019, au cerut și primit mai multe sume de bani de la șoferii ce tranzitau frontiera, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii atribuţiilor de serviciu. Pentru a fi siguri că primesc banii, ei invocau diverse nereguli, situații ce ar fi atras efectuarea de noi verificări, chiar confiscarea mărfurilor transportate sau aplicarea unor sancţiuni contravenţionale.
Este de menționat faptul că în perioada 2017-2019, Direcţia Generală Anticorupţie a desfăşurat mai multe activităţi de informare şi instruire anticorupţie, activități la care a participat personalul din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, inclusiv cei 6 inculpaţi”, se mai arată în comunicatul Serviciului Judeţean Anticorupţie Giurgiu.

sursa