Actualitate

Al doilea transplant pulmonar, în Romania

Al doilea transplant pulmonar, în RomaniaEchipa de medici de la Spitalul Clinic ”Sfânta Maria”, din Bucureşti, a făcut al doilea transplant pulmonar.

Pacientul era într-o stare delicată, iar operaţia a fost făcută cu mare atenţie. În urmă cu doar două săptămâni, la aceeaşi unitate medicală, se făcea primul transplant pulmonar din România, informează B1 TV.

Emoţii uriaşe şi o luptă contracronometru la spitalul Clinic „Sfânta Maria” din Bucureşti.

Medicii unităţii medicale au realizat al doilea transplant pulmonar bilateral.
Pacientul, un bărbat de 47 de ani cu sindromul bronsiectazic, se află în secţia de terapie intensivă şi are o evoluţie postoperatorie favorabilă, spun medicii.

Considerăm important de ştiut că pacienţii eligibili pentru transplantul pulmonar se vor adresa prin medicii pneumologi din ţară, pentru a putea fi evaluaţi şi ulterior trecuţi pe lista de aşteptare a Spitalului Sânta Maria” , se arată în comunicatul trimis de medicii spitalului Sfânta Maria.

În urmă cu două săptămâni, la Spitalul ”Sfânta Maria” avea loc o premieră: primul transplant pulmonar din România.

Donatorul era un bărbat de 46 de ani care intrase în moarte cerebrală.

Cel care s-a bucurat de transplant era un ieşean, în vârstă de 37 de ani, care în ultimii ani a stat conectat la aparatul de oxigen.
Bărbatul depusese în 2015 o cerere pentru transplant în străinătate, la mai multe clinici, dar singura care a răspuns a fost una din Viena care l-a refuzat pentru că pe lista de transplant mai erau patru români.

Transplantul realizat de medicii români i-au schimbat definitiv viaţa bărbatului.