Actualitate

Alerta in Romania! Cei care au Nokia, se transmite în China datele tale personale din telefon tuturor utilizatorilor!

Alerta in Romania! Cei care au Nokia, se transmite în China datele tale personale din telefon tuturor utilizatorilor!S-a emis alerta in Romania, deoarece datele tale personale de pe Nokia se transmite tuturor in China, HMD Global, producatorul de telefoane Nokia cu sistemele de Android, este investigat in acest moment de Autoritatea de protectie a datelor personale din Finlanda, dupa ce o presa a declarat ca acestea trimit datele in China, catre o mare companie de stat, pentru asta trebuie sa fie foarte atenti si romanii, relateaza b1.ro.

Această investigație vine după ce televiziunea publică din Norvegia, NRK, a difuzat un reportaj în care a prezentat cum un smartphone Nokia 7 trimite date sensibile către servere din China.

De astfel, fiind vorva de niste informatii sensibile, precum te localizeaza si iti ia datele personale, numarul de telefon si seria telefonului pe care il folosesti.

„Potrivit televiziunii, datele ajung la un server de pe domeniul ”vnet.com”, care este deținut de către gigantul de stat China Telecom”, scrie engadget.com.

În prezent, autoritățile analizează dacă datele transmise constituie date personale și dacă este justificat transferul acestora în China.

Pe de altă parte, HMD Global a admis că a transmis o serie de date către China, însă a menționat că această ”eroare” a fost reparată în luna ianuarie printr-un update.