Actualitate

Alexandra și Luiza sunt căutate și peste hotare! Ce afișe au apărut pe străzile din Italia și Anglia

Alexandra și Luiza sunt căutate și peste hotare! Ce afișe au apărut pe străzile din Italia și AngliaTot mai mulți oameni cred că Alexandra și Luiza, victimele ”monstrului de la Caracal”, sunt în viață.
Afișe cu imagini ale fetelor dispărute la Caracal au fost distribuite în mai multe țări ale Europei, dar și în mediul online. Luiza și Alexandra sunt date dispărute în Italia și Marea Britanie, însă nu de către autorități ci de oameni simpli care încearcă să ajute familiile fetelor cu cel mai mic indiciu care să ducă la găsirea lor.
În Italia, două românce au tipărit pe banii lor afișe cu fotografiile fetelor și texte în limba italiană. Acestea au văzut cazul la televizor și au hotărât de la sine putere să dea o mână de ajutor.
Același lucru s-a întâmplat și în Marea Britanie, acolo unde în mai multe orașe au fost distribuite pe stradă fotografia fetelor. De asemenea, în grupurile românilor din Anglia, Franța, Germania și chiar continentul american sunt distribuite masiv imagini cu fetele.
Paradoxal, autoritățile nu par să meargă pe varianta traficului transfrontalier, în condițiile în care fetele nu au apărut pe lista persoanelor căutate ale Interpolul sau Europol. Alexandra și Luiza sunt date dispărute doar în România.
Investigatorii: foști procurori, polițiști și agenți secreți
Pasivitatea anchetatorilor a determinat familiile fetelor să apeleze la o echipă de investigatori privați, care încearcă în paralel să afle adevărul din spatele disparițiilor fetelor de la Caracal.

”Lucrez la realizarea unei echipe independente de investigatori, oameni care au lucrat în parchet, poliţie, în serviciile de informaţii. S-au oferit, voi face o echipă, zic eu, bună. Vor respecta întru-totul legea, vor acţiona în cadru legal şi orice informaţii vor afla le vor aduce de îndată în atenţia procurorului şi nu a opiniei publice. Încercăm să venim în ajutorul lor. Dacă dânşii consideră că nu au efective suficiente sau lucrurile durează, eu cred că prin mijloace legale, cred că dânşii (echipa independentă de investigare – n.r.) vor putea afla mult mai multe decât vom putea noi în acest moment, mergând la faţa locului, mergând pe firul evenimentelor. De săptămâna aceasta vom avea această echipă, nu le voi da numele, dar voiam să se ştie public acest lucru”, a declarat Alexandru Cimpănașu în urmă cu câteva zile.

sursa