Politica

Anunt oficial de ultima ora. Iata cand vor fi alegerile locale!

Anunt oficial de ultima ora. Iata cand vor fi alegerile locale!
Anunt oficial de ultima ora. Iata cand vor fi alegerile locale!

S-a anuntat oficial de catre Ludovic Orban cand va fi alegerile locale din 2020, premierul a decis ca in septembrie sa aiba loc, relateaza wowbiz.ro.

Premierul Ludovic Orban spune că alegerile locale ar putea fi organizate în septembrie.

În ceea ce priveşte scrutinul pentru Parlamentul naţional, Orban spune că s-ar putea asigura „o prezenţă la vot semnificativă” prin introducerea votului prin corespondenţă în ţară sau a votului electronic „bine securizat”.
„Am şi prezentat public care e punctul meu de vedere astăzi, sigur că trebuie să vedem evoluţia epidemiei.

Dacă primul val se va stinge, să spun, spre 1 iulie, prognozele făcute de epidemiologi sunt că un al doilea val ar fi posibil după luna octombrie, cred că am putea organiza alegerile locale în luna septembrie.

Părerea mea e că trebuie organizate cu cât mai repede, cu atât mai bine, evident, să fie, într-adevăr, posibile, din punctul de vedere al contextului epidemiologic” a afirmat Orban, joi seară, la un post de televiziune.
„Vom vedea ce se va întâmpla.

În mod normal, alegerile parlamentare trebuie organizate în data de 6 decembrie, ca să fie exact.

Ca asta e data posibilă.

În cazul în care va veni al doilea val în toamnă, ne va găsi mult mai bine pregătiţi şi eu cred că dacă luăm măsuri corecte, aşa cum am luat şi în faţa primului val, răspândirea virusului nu va fi atât de mare şi dacă şi adăugăm câteva modalităţi de vot, votul prin corespondenţă inclusiv în ţară, sau votul electronic bine securizat, putem asigura o prezenţă la vot semnificativă”, a adăugat primul ministru.