Actualitate

Atenție, SE TRAGE pe Dunăre! Anunțul făcut de Administrația Fluvială în urmă cu puțin timp

Atenție, SE TRAGE pe Dunăre! Anunțul făcut de Administrația Fluvială în urmă cu puțin timpAtenție, navigatori! Administrația Fluvială a Dunării de Jos AFDJ Galați anunță că navigatia va fi întreruptă în perioada 02.04.2019 – 03.04.2019, între orele 07.00 – 22.00, pe sectorul de Dunărea Fluvială, Brațul Măcin, între Km 54 – Km 49.

Motivul este faptul că în raionul fluvial Peceneaga, se vor executa trageri de artilerie cu înălțime maximă 2.000 metri și bătaie maxima 4.000 metri.

”Navele și convoaiele fluviale sunt obligate să aibă radio telefonul în funcţiune (emisie – recepţie) în canalul VHF 16 pentru a solicita informații de la Căpitănia Portului Măcin cu 5 km amonte aval de zonă. Comandanţii navelor şi convoaielor, conducerile societăţilor de navigaţie şi agenţii economici de agenturare, care transportă mărfuri pe Dunăre, vor lua toate măsurile de respectare a “ Regulamentului de Navigaţie pe Dunăre în sectorul românesc ediția 2013” şi a recomandărilor din prezentul aviz”, se arată în avizul transmis de AFDJ Galați.

Nerespectarea măsurilor impuse de AFDJ atrage după sine răspunderea administrativă, disciplinară sau penală, după caz.

B1.ro