Politica

AUR îl pune la zid pe Florin Cîțu

Florin Cîțu a lansat noi atacuri la adresa partidului AUR. Premierul, aspirant la funcția de președinte al PNL, a etichetat noua formațiune conservatoare drept „extremistă, fascistă și xenofobă”, iar în weekend, în cadrul unei ședințe interne, a aprobat un document prin intermediul căruia și-a susținut și în scris această poziție.

Facem apel la denunțarea imediată și totală de către USR PLUS a oricărei colaborări sau acțiuni politice comune cu Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), o formațiune extremistă, xenofobă și anti-europeană. Niciun partid care se pretinde democratic și pro-european nu poate intra în parteneriate de vreun fel – fățișe sau tacite – cu apologeți ai legionarismului sau ai comunismului, cu susținători ai lui Corneliu Zelea Codreanu sau Nicolae Ceaușescu”, este poziția partidului de guvernare.
Partidul condus de către George Simion și Claudiu Târziu a reacționat în urma poziției semnate de PNL, în ședința Biroului Politic Național (BPN), convocată de către Florin Cîțu. Rodica Boancă, senator AUR, a declarat că cei care lansează acuzațiile sunt, de fapt, adevărații extremiști, iar cel mai bun exemplu o reprezintă guvernarea Cîțu.
Cred că cea mai crasă dovadă de extremism este cea făcută chiar de PNL, pentru că doar niște extremiști ar putea să gândească atât de nedemocratic, fără să țină cont de faptul că trăim într-o democrație în care trebuie să existe mai multe puncte de vedere. Chiar dacă nu sunt agreate de toți, nu înseamnă că nu sunt corecte.

De asemenea, aceste puncte de vedere cuprind și alte zone ale societății. Dacă alegătorii dumnealor au anumite valori și principii după care se ghidează, același lucru putem spune și despre alegătorii noștri. De altfel, AUR are ca principal pilon al doctrinei sale liberatea. Libertatea de exprimare, libertatea de opinie, așa că PNL, prin membrii și liderii săi, este liber să emită orice părere dorește.

Totuși, prin guvernarea pe care o fac, dau dovadă de accente dictatoriale, totalitare, nelăsând oamenii să-și aleagă nici măcar tratamentele sau tot ceea ce înseamnă liberate medicală. Din acest punct de vedere și multe altele, prin constrângerile pe care le instituie populației, prin faptul că induc în această societate cea mai mare spaimă de la comunism încoace, poate chiar mai mare decât în comunism, prin faptul că au făcut din criza medicală o armă împotriva cetățenilor și au creat astfel o puternică zonă de mișcare anticetățenească, suntem de părere că din păcate, PNL este un partid extremist, care merge pe ideea că ‘dacă nu faci ca mine, îți voi lua dreptul de a te manifesta, de a protesta, de a exista’”, a declarat senatoarea AUR

sursa