Politica

Avocatul Poporului ii cere lui Klaus Iohannis sa anunte starea de urgenta!

Avocatul Poporului ii cere lui Klaus Iohannis sa anunte starea de urgenta!Avocatul Poporului ii cere lui Klaus Iohannis starea de urgenta in Romania, iar in Parlamentul Romaniei sa o incuviinteze, pentru a mai limita raspandirea virusului, relateaza stirilekanald.ro.

Avocatul Poporului solicită instituirea stării de urgenţă, în contextul epidemiei de Coronavirus.

”Avocatul Poporului, în calitate de garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acţiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19 solicită Preşedintelui României să declare starea de urgenţă, iar Parlamentului României să o încuviinţeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) şi (2) din Constituţia României”, a transmis, joi, Avocatul Poporului.

”Acest lucru este obligatoriu să se întâmple aşa cum prevede legea fundamentală în cazul situaţiilor excepţionale.

Acestea sunt exigenţele statului de drept, în care restrângerea unor drepturi şi libertăţi nu poate fi făcută decât în condiţiile art. 53 din Constituţia României.

România are legislaţie în materie, respectiv O.U.G. nr. 1/1999, iar prevederile acestui act normativ trebuie respectate întocmai”, a mai transmis Avocatul Poporului.