Actualitate

BĂRBAT REŢINUT PENTRU SĂVÂRŞIREA UNEI INFRACŢIUNI DE TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

Miercuri, 20 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reţinut un bărbat în vârstă de 36 de ani, bănuit de săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie, faptă comisă pe raza sectorului 4.

Ancheta a fost declanşată de o plângere penală în care un bărbat reclama faptul că la data de 29 decembrie 2020, în jurul orei 21.00, în timp ce se afla pe o stradă din sectorul 4, a fost acostat de o persoană necunoscută care, sub ameninţări verbale cu acte de violență, l-a deposedat de mai multe bunuri.

În urma activităţilor investigativ-operative, poliţişti din cadrul Secţiei 16 au identificat un bărbat de 36 de ani, bănuit de comiterea faptei. Miercuri, 20 ianuarie a.c., acesta a fost depistat într-o locaţie din sectorul 4 şi condus la audieri.

În urma probatoriului adminstrat, în sarcina bărbatului s-a reţinut că la data de 29 decembrie 2020, în jurul orei 21.00, ar fi urmărit persoana vătămată, de la o terasă în drum spre domiciliu, iar în momentul când aceasta era singură, ar fi agresat-o fizic, după care i-ar fi sustras un telefon mobil, un lănţişor şi suma de 580 de lei.

Faţă de bărbat a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, ulterior magistraţii dispunând arestarea preventivă.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 16 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.