Actualitate

Bărbat român-palestinian, propagandă teroristă

Procurorii DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) investighează un bărbat român în vârstă de 30 de ani, de naționalitate palestiniană, pentru presupusa sa implicare în promovarea prin propagandă a mesajelor radicale asociate organizației teroriste DAESH și instruirea cu privire la folosirea dispozitivelor explozive. Acesta a intrat în atenția autorităților încă din 2015, fiind suspectat că ar fi promovat idei și doctrine specifice DAESH în mediul virtual, cu intenția de a recruta noi adepți.

Potrivit DIICOT, bărbatul, care a prezentat indicatori specifici ai radicalizării, ar fi utilizat platforme online pentru a răspândi idei și concepții asociate cu organizația teroristă, incluzând materiale violente și elogiind atentatele comise de DAESH. Autoritățile au efectuat o percheziție la domiciliul său, unde au fost găsite și ridicate diverse materiale și documente relevante pentru anchetă.

Cercetările în acest caz vizează presupusa participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, precum și promovarea mesajelor teroriste prin propagandă. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.