Actualitate

Biserica Catolică nu are puterea de a binecuvânta uniunile homosexuale, a declarat biroul Vatican responsabil pentru doctrină.

Biserica Catolică nu are puterea de a binecuvânta uniunile homosexuale, a declarat biroul Vatican responsabil pentru doctrină.

Este „imposibil” ca Dumnezeu să „binecuvânteze păcatul”, a declarat luni Congregația pentru Doctrina Credinței (CDF).

Dar CDF a observat „elementele pozitive” din relațiile de același sex.

În octombrie, Papa Francisc a spus într-un documentar că el crede că cuplurilor de același sex ar trebui să li se permită să aibă „uniuni civile”.

Papa Francisc indică sprijinul pentru uniunile civile de același sex
În Biserica Catolică, o binecuvântare este dată de un preot sau de un alt slujitor în numele Bisericii

Luni, Papa Francisc a aprobat răspunsul CDF, spunând că „nu se intenționează a fi o formă de discriminare nedreaptă, ci mai degrabă un memento al adevărului ritului liturgic”.

Unele parohii din ultimele luni, inclusiv din Germania și SUA, au început să acorde binecuvântări persoanelor din relații de același sex ca o modalitate de a-i întâmpina pe catolici gay la biserică, a informat agenția de știri Reuters.

Răspunsul CDF a fost ca răspuns la întrebarea adresată: „Biserica are puterea de a da binecuvântarea uniunilor de persoane de același sex?”. A răspuns: „Negativ”.

CDF a menționat că căsătoria dintre un bărbat și o femeie este sacrament și, prin urmare, binecuvântările nu pot fi extinse cuplurilor de același sex.

Cum Papa Francisc a devenit vedetă de film
Papa Francisc spune victimei abuzului homosexual „Dumnezeu te iubește”
„Din acest motiv, nu este licit să se acorde o binecuvântare relațiilor sau parteneriatelor, chiar stabile, care implică activitate sexuală în afara căsătoriei (adică în afara uniunii indisolubile a unui bărbat și a unei femei deschise în sine transmiterii vieții ), cum este cazul uniunilor dintre persoane de același sex „, a spus acesta.

În 2013, Papa Francisc a spus: „Cine sunt eu pentru a judeca persoanele gay?”

Anul trecut, pontiful a spus într-un documentar al lui Evgeny Afineevsky că „oamenii homosexuali au dreptul să se afle într-o familie … sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. .

Vaticanul a încercat ulterior să clarifice comentariile spunând că au fost scoase din context și nu au indicat sprijinul pentru căsătoria între persoane de același sex.

sursa.