Politica

Cătălin Toma a decedat pe patul de spital

Tragedie în Vrancea: Președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, a murit la vârsta de 46 de ani

Președintele Consiliului Județean Vrancea și lider al PNL Vrancea, Cătălin Toma, în vârstă de 46 de ani, a încetat din viață la un spital din București. Vestea tragică a survenit după ce acesta a fost internat cu complicații cauzate de o răceală contractată în timpul unei vizite în Franța. Toma a fost dus la Institutul Marius Nasta din Capitală, unde a pierdut lupta cu boala scrie digi24.ro

Cătălin Toma, o figură prominentă în politică, a condus Consiliul Județean Vrancea din anul 2020, după o victorie asupra social-democratului Marian Oprișan. Înainte de a prelua funcția de președinte al CJ Vrancea, Toma a fost primar al comunei vrâncene Jariștea și senator PNL.

Autoritățile au emis un ordin de protecție, interzicându-i părinților să se apropie la mai puțin de 100 de metri de micuț, dar și să îl contacteze în orice mod. Tatăl minorului neagă toate acuzațiile, invocând lipsa de claritate asupra motivului pentru care copilul său a fost luat de autorități.

Ultimul eveniment la care a participat președintele CJ Vrancea a fost întrunirea de la Paris, la sediul Consiliului Europei, în calitate de prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță, pe 12 și 13 februarie.

Într-un mesaj oficial, Consiliul Județean Vrancea a exprimat profundă tristețe și regrete, subliniind contribuția semnificativă a lui Cătălin Toma la dezvoltarea și bunăstarea județului. Liderul PNL, Nicolae Ciucă, s-a declarat profund întristat de dispariția lui Toma, descriindu-l ca pe un politician tânăr, plin de energie și curaj.

Moartea neașteptată a lui Cătălin Toma a lăsat o rană adâncă în inimile tuturor celor care l-au cunoscut și a marcat comunitatea politică din Vrancea și din întreaga țară.