Actualitate

Cehu Silvaniei – Transport ilegal de lemn depistat de polițiști

Un bărbat de 42 de ani, din orașul Cehu Silvaniei, a fost sancționat contravențional pentru transporturi de material lemnos.

Întrucât existau informații că autoutilitara transportă materiale lemnoase au fost efectuate verificări în aplicația SUMAL 2.0 Avize
aproape că nu există nicio zi în care verificările şi controalele pe linia transporturilor de material lemnos să nu ducă la descoperirea măcar a unei ilegalități.

Joi, 23 februarie a.c., polițiștii Poliției Orașului Cehu Silvaniei au identificat un bărbat de 42 de ani, din orașul Cehu Silvaniei, bănuit că, la data de 18 februarie a.c., ar fi efectuat două transporturi de material lemnos.

Acesta a efectuat cele două transporturi în localitatea Cehu Silvaniei, folosind același aviz de însoțire și fără să pornească transportul în aplicația SUMAL 2.0 Avize, pentru primul transport, volumul cumulat al celor două transporturi fiind de 5 metri cubi de material lemnos, de esență fag și cer.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, respectiv H.G. nr. 497/2020 privind proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a celor 5 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 1.207 lei.

sursa