Actualitate

Clubul Legia Varșovia, sancțiune disciplinară de la UEFA pentru coregrafia din meciul cu Astana

Clubul polonez Legia Varșovia va primi o sancțiune disciplinară din partea UEFA după ce fanii au afișat o coregrafie care comemora victimele naziștilor din timpul Revoluției din capitala Poloniei, din 1944, scrie Associated Press.

Suporterii formației poloneze, cunoscuți deja pentru coregrafiile speciale pe care le realizează, au afișat, la meciul cu Astana din preliminariile Ligii Campionilor, o coregrafie pe toată peluza care înfățișează un copil cu pistolul la cap, comemorând victimele Revoluției Varșovia din 1944. Atunci, rezistența poloneză a recuperat multe zone ale capitalei, dar a fost în cele din urmă învinsă de forțele de ocupare ale nemților.

„160.000 de oameni au fost uciși în timpul Revoluției, iar mii au fost copii”, a fost mesajul coregrafiei suporterilor polonezi, pentru care riscă acum sancțiuni din partea forului european de conducere al fotbalului. UEFA a pedepsit, de-a lungul timpului, cluburile pentru coregrafiile cu simboluri politice realizate de suporteri. Conducătorii organismului european au numit banner-ul afișat de polonezi „ilicit”.

În 2013, la meciul cu FCSB din play-off-ul pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, fanii Legiei au afișat o coregrafie ironică la adresa forului european. Suporterii polonezi au realizat, pe toată peluza, o inimă în care erau încadratele literle U, E, F și A, iar după ce au lăsat cartoanele jos au pornit torțele și mesajul a fost unul sugestiv: „ULTRA EXTREME FANATICAL ATMOSPHERE”.