Actualitate

Cod galben de inundații pe mai multe râuri din țară, în următoarele ore

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a anunțat, luni, că o serie de râuri din județele Maramureș și Satu Mare se află, în următoarele ore, sub o atenționare de tip Cod galben de inundații.

Cod galben de inundații pe mai multe râuri din țară, în următoarele ore. Despre ce zone este vorba

Astfel, până la ora 16:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile din bazinele hidrografice: Tur – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Lăpuş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Răzoare, Bârsău (afluent al Someşului) şi Iza – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Strâmtura, arată prognoza de specialitate, potrivit Agepres.

Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Satu-Mare şi Maramureş.

sursa