Actualitate

Explozie tragică la Craiova: Un mort și doi răniți în urma incidentului devastator

O explozie puternică, urmată de prăbușirea unei părți din etajul unui bloc din municipiul Craiova, a avut loc miercuri seară, provocând o tragedie ce a necesitat intervenția promptă a echipelor de urgență scrie romaniatv.net

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Dolj, evenimentul a fost de o gravitate extremă, soldându-se cu pierderea unei vieți și rănirea altor doi indivizi.

Autoritățile au fost alertate de explozie, care nu a fost urmată de incendiu, dar care a provocat prăbușirea unei porțiuni a etajului 1 al clădirii afectate.

Echipele de intervenție au acționat imediat, iar în urma căutărilor sub dărâmături, o femeie a fost găsită decedată. În plus, alți doi bărbați au suferit răni și au fost transportați de urgență la spital pentru îngrijiri medicale.

Situația de urgență a impus activarea Planului Roșu de Intervenție, o măsură specială care a adus la fața locului resurse suplimentare și echipamente medicale pentru gestionarea eficientă a situației.

Forțele de intervenție mobilizate au inclus o autospecială de stingere, două autospeciale de descarcerare, o unitate de terapie intensivă mobilă și multiple ambulanțe SMURD și SAJ.

Pe lângă acțiunile de salvare și intervenție medicală, echipele au evacuat în siguranță aproximativ 50 de persoane din blocul afectat, asigurând protecția și siguranța celor evacuați.

Până în acest moment, cauzele exacte ale exploziei nu au fost stabilite, iar autoritățile continuă investigațiile pentru a determina circumstanțele exacte ale acestui tragic incident.

Evenimente precum acesta subliniază importanța pregătirii adecvate a echipelor de intervenție și a necesității ca toți locuitorii să fie conștienți de măsurile de siguranță în caz de situații de urgență.

Comunitatea locală rămâne în șoc și solidaritate cu familiile afectate de această tragedie, iar autoritățile locale și naționale vor continua să ofere sprijin și asistență pe măsură ce se desfășoară ancheta și operațiunile de salvare.