Actualitate

Drum județean închis și șapte localități fără energie electrică în vestul țării, din cauza ninsorilor

Un număr de șapte localități din județul Caraș-Severin au rămas fără energie electrică, iar un drum județean din Arad a fost închis circulației, sâmbătă dimineața, din cauza ninsorilor abundente. În Timiș s-au produs șapte accidente, cinci persoane fiind rănite.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, sâmbătă dimineața, un număr de șapte localități nu erau alimentate cu energie electrică, în urma ninsorilor abundente. Este vorba de Forotic, Surducu Mare, Brezon, Vermeș, parțial Bocșa Montană, Ersig și Izgar, precum și șapte abonați din orașul Reșița.

De asemenea, din cauza condițiilor meteo care pun în pericol siguranța șoferilor, Consiliul Județean Arad a luat decizia de a închide pentru 48 de ore traficul pe drumul județean DJ 708 B, Slatina de Mureș – Mădrigești.

Totodată, în urma avertizării meteo de ninsori abundente, reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Timiș au intervenit pentru degajarea a trei copaci căzuți. În noaptea de vineri spre sâmbătă, pe drumurile din județul Timiș au avut loc un număr de șapte accidente, soldate cu cinci victime.

De sâmbătă, de la ora 6.00 până duminică la ora 12, județele Timiș și Caraș-Severin, precum și zona de munte a județelor Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova a intrat sub avertizare cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă și viscol.