Actualitate

Explozie la o fermă din Insula Mare a Brăilei: Cel puțin trei persoane au fost rănite

Cel puțin trei persoane au fost rănite, în noaptea de joi spre vineri, într-o explozie, urmată de incendiu, care s-a produs la o instalaţie de produs peleţi din lucernă de la o fermă din Insula Mare a Brăilei, informează Agerpres.

Explozie urmată de incendiu în Insula Mare a Brăilei

La fața locului au intervenit patru autospeciale, dintre care una SMURD şi trei ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

„La Ferma Vişani din Insula Mare a Brăilei, unde se fac peleţi din lucernă, a avut loc o explozie, urmată de un incendiu, care a fost stins de către angajaţi. Au fost anunţate trei victime. Noi am mers la faţa locului cu o ambulanţă SMURD, iar Serviciul Judeţean de Ambulanţă cu vreo trei. Unul singur a fost transportat la UPU, ceilalţi au refuzat să meargă la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

Presa locală precizează că în urma incidentului ar fi vorba despre cinci persoane rănite, însă niciuna dintre ele nu ar fi suferit leziuni grave. Explozia a provocat însă pagube materiale importante.

Expozie puternică, produsă joi, într-un bloc din Galați

Amintim, în acest context, că joi, o explozie puternică s-a produs și într-un bloc din Galaţi, din cauza unei acumulîări de gaze de la subsolul clădirii.
În urma exploziei, au fost înregistrate cinci victime, dintre care una cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi patru victime cu traumatisme uşoare. Alte 21 de persoane au fost evacuate, între care trei copii, şapte vârstnici şi 11 adulţi, potrivit ISU.

sursa