Actualitate

Fixative pentru femei

Fixativele sunt produse de styling pentru care cu toții optăm atunci când ne dorim ca părul nostru să arate impecabil, zilnic sau în cadrul unor evenimente importante la care ne dorim să atragem cât mai multe priviri cu coafura noastră extravagantă. Fixativele pentru femei sunt, desigur, diferite de cele pentru bărbați, formula acestora trebuind să fie mai puternică pentru a putea menține coafura la locul ei toată noaptea. Pe parcursul paragrafelor următoare vom descoperi ce fixative să folosești în funcție de tipul de păr pe care îl ai, ce ar trebui să conțină un fixative de calitate pentru femei și care sunt diferențele dintre fixativele pentru bărbați și cele pentru femei.

Ce fixative să folosești în funcție de tipul tău de păr

Tipul de păr al fiecărei femei este cel care face diferența în momentul în care urmează să fie ales un nou produs de păr. Fixativul este unul dintre cele mai des folosite produse destinate aranjării părului, iar cum fiecare tip de păr este diferit și fixativul ales trebuie să fie unul care să se plieze pe nevoile acestuia.

De acea pentru:

 • Părul subțire – optați pentru fixative cu textură ușoară;
 • Părul creț sau ondulat- optați pentru fixative care definesc buclele;
 • Părul drept și fin- optați pentru fixativele ce oferă volum;
 • Părul gros- optați pentru fixative cu putere de fixare sporită;
 • Părul colorat sau tratat chimic- optați pentru fixative cu protecție UV pentru a preveni estomparea culorii și pentru a oferi strălucire părului.

Ce ar trebui să conțină un fixativ de calitate pentru femei

Cu toate că puterea de fixare este cea care te interesează atunci când îți alegi un fixativ, cea pe care ar trebui să o alegi cu grijă este compoziția acestuia, deoarece un fixativ de calitate care să nu îți afecteze părul ar trebui să conțină următoarele ingrediente:

 • Polimeri de înaltă calitate- care asigură o fixare durabilă și nu încarcă părul;
 • Vitamine și antioxidanți- care hrănesc firul de păr și îl protejează;
 • Proteine și aminoacizi- care contribuie la menținerea sănătății părului;
 • Fără alcool sau cu alcool minimal- pentru a Evita uscarea excesivă a părului;
 • Filtre UV- care protejează părul împotriva efectelor nocive ale razelor ultraviolete.

Le fel cum genurile sunt diferite, așa și nevoile părului bărbaților sunt diferite față de cele al părului femeilor, așadar și produsele pe care aceștia le folosesc sunt diferite. Diferențele semnificative dintre fixative pentru bărbați și cele pentru femei sunt:

 • Parfum și aromă- cele pentru femei pot avea arome florale sau fructate, iar cele pentru bărbați pot avea arome mai lemnoase sau condimentate;
 • Textură și fixare- cele pentru bărbați oferă o fixare mai puternică potrivită pentru coafurile scurte, iar cele pentru femei pot avea o fixare mai ușoară, potrivită pentru părul mai lung;
 • Versatilitate în stilizare- cele pentru femei sunt create pentru a oferi mai multă versatilitate în utilizare, iar cele pentru bărbați se pot concentra mai mult pe simplificarea procesului de styling.

Astfel, fixativele pentru femei au nevoie de mult mai multă atenție atunci când sunt alese pentru a fi unele dintre cele mai bune și puțin dăunătoare pentru părul tău. Nu ezita să te informezi permanent despre ceea ce este benefic și ceeace este nociv pentru părul tău, pentru a-i oferi ceea ce este mai bun pentru sănătatea lui!