Politica

Florin Cîțu: De la 1 iunie începe revenirea românilor la normalitate

Premierul Florin Cîțu a aunțat, luni, consituirea unui comitet interministerial, aflat sub conducerea sa, „care să asigure, de la 1 iunie, revenirea românilor la normalitate”.

Șeful guvernului a precizat că se vor elabora scenarii, în funcție de evoluția infectărilor și vaccinărilor, astfel încât în vară, economia să repornească.
Florin Cîțu a afirmat că la finalul lunii mai vor fi cel puțin 5 milioane de români vaccinați, ceea ce reprezintă aproape 35% din populația adultă, iar în varianta optimistă se poate ajunge chiar la peste 6,3 milioane de români vaccinați anti-COVID.

Este nevoie de o implicare a bisericii în campania de vaccinare. (…)Așa cum arată azi lucrurile vom avea dozele necesare pentru a vaccina 10 milioane de persoane la finalul lunii iulie. (…) Putem vorbi clar de o redeschidere a economiei.. Trebuie să mergem să ne vaccinăm. Așa cum arată lucrurile acestea merg în direcția corectă.” a afirmat Cîțu.

Premierul a explicat și faptul că din comitetul interministerial vor face parte toate ministerele, iar ca invitați asociațiile și patronatele.

Întrebat de Realitatea Plus care vor fi, concret, măsurile de relaxare anunțate la 1 iunie, șeful guvernului a precizat că acestea urmează a fi stabilite după discuții cu părțile implicate. „Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare.(…) Aș vrea să avem o vacanță mult mai plăcută și mai sigură ca anul trecut”.

sursa