Politica

Gabriela Firea cere Guvernului să sprijine financiar autorităţile locale în timpul crizei de coronavirus

Gabriela Firea a declarat că este nevoie ca Guvernul să realizeze un plan de măsuri pentru a susţine financiar autorităţile locale care alocă sume importante pentru domeniul sanitar în timpul crizei generate de epidemia de coronavirus.

Edilul Capitalei a menţionat că Primăria Municipiului Bucureşti a alocat 10 milioane de eurof în aproape o lună pentru sănătate.
Suntem pregătiţi în ceea ce priveşte resursa umană, pentru că suntem toţi pe poziţii. Deocamdată, dar o perioadă scurtă, ne vom mai descurca şi cu banii, vor fi zile foarte dificile dacă Guvernul nu găseşte o soluţie prin care să sprijine autorităţile locale, cele care au în sarcină foarte multe activităţi în această perioadă. Nu ne victimizăm, nu ne plângem, dar toate aceste activităţi trebuie să fie realizate,legal, instituţional, juridic. Absolut totul necesită nu doar resursă umană, ci şi resursă bugetară. Am transmis şi eu, ca şi alţi primari, adrese către Executiv şi sperăm să existe o decizie în perioada următoare„, a spus Gabriela Firea, marţi seara, la postul Antena 3
Edilul Capitalei a mai precizat că Primăria Municipiului Bucureşti a alocat numai în ultima lună 10 milioane de euro pentru spitale şi pentru a fi mărită capacitatea de testare pentru noul coronavirus.

Peste 10 milioane de euro, un efort într-o lună, o lună şi jumătate. Toate spitalele trebuiau să fie pregătite pentru perioada de pandemie, s-au făcut relocări, s-au făcut investiţii nu numai în materialele necesare, ci şi în aparatură şi mai urmează stfel de investiţii pentru că ele sunt foarte necesare. Am aporbat buget pentru 25 deventilatoare şi aparatură pentru a mări capacitatea de testare în Bucureşti. Testăm cu prioritate cadrele medicale, DSP testează persoanele din carantină şi cele care prezintă simptome„, a mai spus Firea, conform sursei citate.

sursa