Actualitate

Gunoi cu roaba pe malul râului Iza

În prima decadă a lunii octombrie a.c. un grup de tineri voluntari au participat la o acțiune de ecologizare a malului râului Iza în zona podului Puskopor, cel care face legătura orașului cu cartierul Valea Cufundoasă.

Aceștia au strâns sute de saci de gunoi și moloz, aruncate în mod iresponsabil de diverși cetățeni cretini, pentru că nu îi putem numi altcumva, oricât de eleganți am încerca să fim în exprimare.
Acțiunea întreprinsă de către tinerii voluntari se pare că nu a avut niciun efect pozitiv asupra unor nemernici, care continuă să arunce gunoiul pe malul râului. Aceasta, cu toate că operatorul de salubritate local acoperă zona în cauză și ridică de acolo gunoiul.

În cursul zilei de duminică, 13 noiembrie a.c., în timp ce alții erau la Biserică, un bărbat căra de zor gunoi și moloz cu roaba și îl arunca pe malul râului Iza. Totul s-a petrecut în zona digului, imediat ce se trece podul pe partea stânga, unde începe zona de case.

Din păcate, la cum arată zona, se pare că nu este singurul cetățean nesimțit care face acest lucru. Mesajul de pe tricoul bărbatului, „F*ck you”, arată clar cât de mult îi pasă de a păstra curățenia sau de a respecta natura.

Sperăm ca în acest caz Poliția locală să îl identifice pe individ și să îi aplice o amendă de să nu îi merite cu altă ocazie să mai arunce gunoi pe unde apucă. Aceasta, dacă se găsește acel polițist local cu adevărat interesat.

sursa