AgroInfo

Guvernul oferă 2.000 de lei pentru crescătorii de porci Mangalița și Bazna

Guvernul României a anunțat recent o măsură de sprijin pentru agricultura locală, oferind o subvenție de 2.000 de lei pentru fiecare animal din gospodărie pentru crescătorii de porci din rasele Mangalița și Bazna. Această inițiativă are ca scop principal promovarea și conservarea raselor autohtone recunoscute pentru calitatea lor superioară scrie realitatea.net

Subvenția oferită fermierilor vine ca urmare a eforturilor de a sprijini agricultura locală și de a promova rasele autohtone. Prin această măsură, se încurajează fermierii să investească în creșterea și întreținerea acestor rase speciale de porci.

Comparativ cu anul precedent, când subvenția era de numai 1.200 de lei, această măsură reprezintă o creștere semnificativă, de peste 60%, conform specialiștilor. Termenul limită pentru depunerea cererii de subvenție este până la finalul lunii iunie 2024, iar procedura este simplă și accesibilă, fermierii având doar nevoie să completeze o cerere standard.

Carnea provenită de la porcii Mangalița și Bazna este apreciată pentru calitatea sa superioară. Acești porci sunt crescuți în condiții naturale în fermele din România, fără a fi supuși unui tratament intensiv sau hrăniți cu aditivi chimici. Acest lucru contribuie la dezvoltarea unei cărnuri sănătoase și gustoase, menținând autenticitatea produsului final.

Desigur, calitatea superioară a cărnii vine la un preț mai ridicat. Un kilogram de cârnați din carne de Mangalița poate ajunge până la 120 de lei, iar un kilogram de șuncă poate fi achiziționat în jurul sumei de 80-90 de lei. Cu toate acestea, mulți consumatori consideră că această investiție merită din plin, având în vedere beneficiile produsului.

Prin această inițiativă, Guvernul își propune să încurajeze fermierii să contribuie la păstrarea și promovarea raselor autohtone de porci Mangalița și Bazna, susținând astfel diversitatea genetică și calitatea produselor locale în industria agricolă din România.