Actualitate

Inspectorii FISCULUI au fost uluiţi de ce au găsit într-un TIR

Inspectorii FISCULUI au fost uluiţi de ce au găsit într-un TIRInspectorii FISCULUI au fost uluiţi de ce au găsit într-un TIR: TOATĂ marfa a fost CONFISCATĂ
Inspectorii antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă 5 Deva au confiscat peste 17.400 de perechi de încălţăminte dintr-un transport rutier de mărfuri, în data de 5 mai 2018, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.

Conform documentului, tirul se deplasa pe ruta Ungaria – Bucureşti şi era monitorizat prin aplicaţia Traffic Control.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că beneficiarul mărfurilor era o societate cu comportament fiscal neadecvat, care era utilizată pentru a crea o aparenţă de legalitate a achiziţiilor intracomunitare de mărfuri. În realitate mărfurile urmau să fie comercializate în mod ilicit pe teritoriul României, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor.

Inspectorii antifraudă au dispus măsurile legale, astfel că mărfurile, încălţăminte în valoare de aproximativ un milion de lei (sandale, mocasini, pantofi), au fost confiscate. De asemenea, a fost aplicată o amendă în valoare de 20.000 lei.

B1.ro