Actualitate

Jandarmeria Maramures – Sărbători de Crăciun, în siguranță!

În perioada Sărbătorilor de Crăciun, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Pintea Viteazul” Maramureș, va intensifica misiunile de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale atât în mod independent cât și în cooperare cu poliția.
Concomitent cu misiunile de ordine publică vor fi asigurate şi măsuri specifice de pază şi protecţie instituţională la toate obiectivele aflate în responsabilitatea jandarmilor maramureșeni.
Jandarmii vor interveni la sesizările cetăţenilor primite prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 și vor asigura măsuri de ordine publică în zona lăcaşurilor de cult aparţinând Bisericii Ortodoxe Române şi Bisericii Catolice din Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus și Târgu Lăpuș, unde se desfăşoară slujbe religioase cu ocazia sărbătorii „Naşterii Domnului şi Soborul Maicii Domnului”.
De asemenea, astăzi, începând cu orele 19:00, jandarmii vor asigura ordinea publică în zona bisericii Sfântul Nicolae din Vișeu de Sus unde se va oficia slujba ,,Nașterii Domnului”, urmată de „ Noaptea Viflaimelor”. În data de 27.12.2021, în fața Casei de Cultură din Cavnic are loc evenimentul ,,Festivalul de Crăciun-Parada Brondoşilor” iar la Muzeul Satului din Sighetu Marmației are loc evenimentul ,,Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă Marmaţia 2021”.
În această perioadă, jandarmii maramureșeni vor efectua misiuni de patrulare auto sau pedestre în zonele cu aglomerări mari de persoane şi vor fi prezenţi pentru asigurarea climatului de ordine publică și pentru a interveni în sprijin la solicitare în zonele de agrement și turistice montane.
Jandarmii din cadrul posturilor montane Borșa, Cavnic, Șuior, Valea Vaserului și Țibleș, recomandă turiştilor care petrec sărbătorile de Crăciun în zonele montane, să nu se aventureze pe traseele turistice fără a avea un echipament adecvat, să aibă asupra lor un telefon mobil încărcat pentru a anunţa la numărul de urgenţă 112 incidentele sau problemele referitoare la ordinea publică şi să evite conflictele.
Jandarmii maramureșeni vă urează Crăciun Fericit!