Scitech

Jucătorii Pokemon Go interziși pentru înșelăciune

Creatorii Pokemon Go au anunțat că au pedepsit peste cinci milioane de jucători pentru că au înșelat.

Într-o postare pe blog , Niantic a spus că a sancționat jucătorii în trei jocuri – Pokemon Go, Ingress și Harry Potter Wizards Unite.

În 2020, mai mult de 20% dintre acestea erau interdicții permanente.

„Ne-am asumat un angajament cu toți jucătorii noștri pentru promovarea unui joc corect … și îmbunătățirea transparenței cu jucătorii noștri”, a scris creatorul.

Cele trei jocuri populare folosesc toate realitatea augmentată pentru a combina jocurile cu lumea reală.

Cum funcționează trișarea?
O listă de pe site-ul web Niantic se referă la înșelăciune ca fiind lucruri precum spoofingul locației GPS – care falsifică locațiile.

Aceasta poate însemna utilizarea de programe piratate sau neoficiale, permițându-le utilizatorilor să păcălească jocul peste locația sa.

Astfel, jucătorii pot juca aceste jocuri din confortul propriilor case – fără a fi de fapt nevoie să meargă afară sau într-o anumită locație.

Star gamer renunță la CoD: Warzone pentru a înșela
Fall Guys pentru a utiliza software-ul anti-trișare Fortnite
Datorită pandemiei, Niantic a făcut modificări jocurilor pentru a face jocul mai ușor acasă anul trecut, unele dintre acestea fiind acum inversate.

În ceea ce a numit „destul de încurajator”, dezvoltatorul a spus că peste 90% dintre jucători au încetat să trișeze după ce au primit un avertisment de la companie.
sursa