Politica

Ludovic Orban tună și fulgeră: Este constituțional

Ludovic Orban reacționează după ce mai mulți foști parlamentari au dat în judecată Parlamentul pentru a-şi recupera pensiile speciale. Mai exact, președintele Camerei Deputaților susține că demersul a fost făcut doar pentru a se ajunge la CCR.
Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, susține că foştii parlamentari care au dat în judecată Parlamentul pentru a-şi recupera pensiile speciale au făcut acest demers pentru a ajunge la CCR.

Totodată, el a subliniat faptul că este posibil ca parlamentarii să invoce excepția de neconstituționalitate a noii legi, însă sunt șanse foarte slabe să se întâmple așa ceva, în contxtul în care proiectul nu a fost supus controlului de constituţonalitate, nici pe cale parlamentară și nici Avocatul Poporului, Renate Weber nu au invocat excepţii.

În același timp, Ludovic Orban a mai precizat că nu consideră că ar existe motive de neconstituționalitate.

În ceea ce priveşte Parlamentul, în unanimitate, a votat desfiinţarea acestor pensii speciale. Sigur că sunt foşti parlamentari care de ce nasc aceste procese? Ca să poată să invoce excepţii de neconstituţionalitate, ca să poată ajunge pe masa CCR proiectul de lege. Proiectul nu a fost supus controlului de constituţonalitate, nici pe cale parlamentară, nici Avocatul Poporului nu au invocat excepţii. Din punctul meu de vedere este constituţional. Nu există motive de a-l considera neconstituţional”, a declarat Orban.

sursa