Actualitate

Mai sunt câteva ore până la startul primei ediții a Festivalului BLACK SeaMPHONY

Evenimentul, organizat de Direcția Cultură, Educație, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului Constanța și Asociația Philson Young, aduce soliști de talie internațională pe scena din Piața Ovidiu. În această seară, de la ora 20:30, veți putea asculta celebre coloane sonore ale celor mai cunoscute filme americane interpretate de Orchestra Simfonică București, sub propriul concept denumit „Pe Aripile Muzicii”. Vor urca pe scenă alături de artiștii Orchestrei Simfonice București Irina Baianț, cunoscuta soprană și compozitorul și dirijorul Andrei Tudor.

Irina Baianț este o culoare intensă în muzica clasică, o strălucire aparte care îmbină muzica clasică cu pop și crossover, soprana care sparge tiparele standard ale fiecăruia, în percepția despre operă. Cu o vastă experiență scenică, zeci de mii de triluri colorate pe care le-a dat lumii în ultimii 10 ani de carieră, a dus România pe harta internațională a performanței lirice cu lumina ei caldă și catifelată între palmele aplauzelor.

În cea de a doua seară, sâmbătă, 20 august, de la ora 20:30, în acompaniamentul Orchestrei Simfonice București, Alessandro Safina va susține spectacolul „Notte Sotto Le Stelle”, sub bagheta dirijorului Francesco Rosa. Atât publicul local, cât și turiștii aflați pe litoral, vor putea asculta muzică italiană, pop/crossover și operă.

Duminică, 21 august, de la ora 20:30, Orchestra Simfonică București va încheia Festivalul Black SEAmphony printr-un concert cu un concept dinamic, intitulat Rock Symphonic. Cătălin Oprițoiu, solistul acestui concert va interpreta Anotimpurile de Antonio Vivaldi, reorchestrată în varianta pop/rock de Eduard Dabrowski, care va dirija acest concert. Artiștii vor interpreta melodii din repertoriul trupelor The Beatles, Queen, Led Zeppelin, AC/DC, etc.

Intrarea la toate concertele este liberă.