Actualitate

Mare atenție romanilor! Gerul groaznic la granița României! Avertismentul transmis de MAE

S-a anuntat din partea MAE astazi la granita cu Romania o vreme extrem de geroasa, in care romani sunt avertizati care vor sa calatoreasca, deoarece s-a emis cod portocaliu si galbenn de ninsori, relateaza fanatik.ro.

De asemenea, aceștia mai avertizează blocarea drumurilor. „Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie local, în perioada 4-5 ianuarie 2019, 15 regiuni vor fi afectate de căderi însemnate de precipitaţii sub formă de ninsoare, însoţite de vânt puternic şi au fost emise: • Cod portocaliu de vânt puternic în regiunea Sliven, în care vântul va sufla dinspre nord-nord-est în rafale de până la 30 m/s”, precizează reprezentanții MAE într-un comunicat de presă pentru MEDIAFAX.

” • Cod portocaliu de precipitaţii sub formă de ninsoare, însoţite de vânt puternic, în regiunea Burgas; vântul va sufla în rafale de până la 30 m/s viscolind stratul de zăpadă, fapt ce va determina apariţia troienelor. Stratul de zăpadă va avea grosimea prognozată de 10-15 cm; • Cod galben de ninsoare, cu vânt puternic, în regiunile: Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Smolian, Haskovo, Kârdjali şi Yambol. Vântul va sufla în rafale de până la 20-25 m/s viscolind zăpada, fapt ce va determina apariţia troienelor de zăpadă.

Stratul de zăpadă va atinge grosimea de 10-15 cm; • Cod galben pentru vânt puternic în regiunile: Dobrici şi Varna, unde vântul va sufla dinspre nord-nord-est în rafale de până la 20-25 m/s; • Cod galben de precipitaţii sub formă de ninsoare în regiunile: Montana, Vraţa, Loveci şi Gabrovo. Stratul de zăpadă va atinge grosimea de 10 cm”, potrivit sursei citate. De asemenea, reprezentanții MAE recomandă șoferilor să conducă prudent, viteza să fie adecvată și autovehiculele să fie potrivit echipate perioadei reci/ Unele categorii de drumuri posibil să fie închise în curând din cauza formării troienelor de zăpadă.