Scitech

Mate Xs, al doilea telefon pliabil de la Huawei, a devenit oficial

Huawei a lansat anul trecut la MWC modelul pliabil Mate X și, deși sosirea lui pe piață a fost amânată de câteva ori, se pare că succesorul său este mult mai punctual.

Compania a dezvăluit de curând Huawei Mate Xs, un telefon care rafinează structura inedită pe care compania chineză a mizat anul trecut.
Noul telefon pliabil vine la pachet cu procesorul Kirin 990 5G, cu o structură îmbunătățită a balamalei și cu un sistem de răcire superior, în vreme ce ecranul, camerele și designul rămân, în mare, neschimbate.

Huawei Mate Xs are o structură cu două straturi ce oferă o rezistență mai mare a panoului pliabil OLED, diagonala rămânând una de 8 inci, cu o rezoluție de 2480 x 2200 pixeli.

Atunci când se pliază, Mate Xs devine un telefon cu un ecran de 6,6 inci, cu raport de aspect de 19:5:9, iar spatele arată ca un display foarte înalt cu un format 25:9, acesta putând fi folosit drept vizor pentru realizarea de selfie-uri.

Noul smartphone pliabil are un senzor principal de 40MP f/1.8, unul telefoto de 8MP f/2.4 cu OIS, dar și o cameră ultrawide de 16MP f/2.2.

De asemenea, compania a implementat și un modul ToF care să aducă o calitate superioară a fotografiilor și un efect bokeh frumos.

Nu există camere frontale, pentru că utilizatorul trebuie doar să îndoaie Mate Xs și apoi poate face selfie-uri uitându-se la partea din spate a dispozitivului pliat.

La interior, Mate Xs aduce o nouă balama Falcon Wing despre care producătorul susține că ar trebui să fie una mai robustă, iar jurnaliștii de la GSM Arena arată că, într-adevăr, arată ceva mai bine.

Mate Xs are o baterie de 4.500 mAh și se poate încărca rapid la 55W, rulează EMUI 10, realizată pe baza versiunii open source a Android 10 și nu vine cu serviciile Google integrate.

De această dată, Huawei mizează pe propriul ecosistem, numit HMS (Huawei Mobile Services), la care încă lucrează.

Prețul va fi unul de 2.499 de euro pentru telefonul cu o configurație de 8GB RAM și 512GB spațiu de stocare și va fi disponibil la nivel global începând de luna viitoare.

sursa