Scitech

MediaTek Dimensiune 1000+ este un nou SOC 5G cu decodare hardware AV1

MediaTek Dimensiune 1000+ este un nou SOC 5G cu decodare hardware AV1
MediaTek Dimensiune 1000+ este un nou SOC 5G cu decodare hardware AV1

Mediatek dorește din nou în jocul SoC mobil de înaltă calitate, iar ultima sa armă este Dimensiunea 1000+.

Noul chipset acceptă sub-6 Ghz 5G și este primul care va permite telefoanelor să afișeze videoclipuri YouTube 4K 60 fps fără a transforma telefonul într-o placă fierbinte, sau așa spun ei.
Deși Qualcomm nu este deloc interesat să creeze o platformă mobilă care să integreze capacitatea 5G încă, aceasta poate deschide ușa pentru alte companii din Asia să ocupe.

Huawei și-a anunțat chipsetul Kirin 990 5G anul trecut, în septembrie, care acceptă sub-6 Ghz 5G, dar nu acceptă mmWave, varianta care se desfășoară în zonele urbane de înaltă densitate.

Mai important, telefoanele care sunt alimentate de Kirin 990, cum ar fi Mate 30 și Mate 30 Pro, P40 și P40 Pro, precum și Mate Xs pliabile, nu au acces la actualizări Android și servicii Google, care sunt o necesitate în afara Chinei.

Astăzi, Mediatek a dezvăluit Dimensiunea 1000+ SoC care vizează piața de smartphone-uri de înaltă calitate, după ce ani de zile și-a dedicat cea mai mare parte a atenției pentru telefoanele de gamă de gamă medie și de nișă .

În centrul noii platforme mobile se află patru nuclee Cortex A77 cu până la 2,6 Ghz și patru nuclee de putere inferioară, Cortex A55 cu o putere de până la 2,0 Ghz, construită pe un proces de 7 nm.

Există, de asemenea, un modem integrat 5G pe care Mediatek susține că este mai eficient din punct de vedere energetic decât orice soluție concurentă datorită capacității sale de a ajusta dinamic stările de putere.