Scitech

Merita Un Robot De Aspirare Ieftin?

Merita Un Robot De Aspirare Ieftin?Avansul tehnologic din ultima perioada a dus la aparitia unui nou tip de aspirator, aspiratorul robot.

Robotii de aspirare sunt practic niste aspiratoare moderne, independente si pline de tehnologie.

Ele pot sa aspire toata casa singure, dumenavoastra fiind nevoit doar sa-I dati comenzile necesare din telecomanda sau din aplicatia de pe telefonul mobil.

Din punctul meu sunt o inovatie destul de mare si chiar am ramas surprins sa vad ca multi romani si-au cumparat un astfel de robot.

Acum sa revenim la intrebarea din titlu, si anume daca merita un robot de aspirare ieftin. Aici depinde foarte mult de asptetarile pe care le aveti dumneavoastra si de incaperile pe care trebuie sa le intretineti. Daca nu aveti asteptari foarte mari iar traseul robotului nu presupune foarte multe obstacole, un robot de aspirare mai ieftin cred ca s-ar descurca.

Robotii de aspirare mai scumpi sau premium, desi folosesc aceleasi tehnologii si senzori ca cei mai ieftini, calitatea se vede de la distanta.

Producatorii ii optimizeaza mai bine, folosesc materiale mai bune si investesc mai multi bani in dezvoltarea produsului final.

Personal am testat un robot de aspirare de 1800 de lei si unul de 800 de lei iar diferentele sunt notabile.

In primul rand, robotul de aspirare premium face o treaba mai buna si ofera rezultate excelente. Prea putine au fost situatiile in care s-a lovit de obiecte/pereti sau in care si-a pierdut ruta.

In schimb, robotul mai ieftin a intampinat multe dificultati in evitarea obstacolelor si am vazut ca avea unele retineri.

Daca e sa ne raportam la o suprafata plana, fara prea multe obiecte in jur, cred ca si acesta ar face o treaba foarte buna.

Alte diferente ar putea fi eficienta motorului, puterea acestuia, diverse tehnologii in plus sau in minus, respectiv autonomia bateriei.

Din cate am observat, robotii mai scumpi au baterii mai mari si care tin mai mult, un lucru destul de important din punctul meu de vedere.

Chiar daca orice robot revine singur la statia de incarcare, cu siguranta va doriti ca locuinta sa fie aspirata intr-un timp cat mai scurt.

Nu ma intelegi gresit si nu spun ca robotii de aspirare mai ieftini nu sunt buni, dar consider ca nu degeaba ceilalti au un pret pe masura.

In concluzie, robotii de aspirare ieftini sunt buni pentru persoanele cu un buget mai mic si care au o locuinta/birou fara prea multe obiecte/obstacole.

Daca ma intrebati pe mine, din momentul in care sunt dispus sa fac o asemenea investitie, m-as orienta totusi catre un model mai scump, mai tehnologizat si care stiu cu siguranta ca o sa faca o treaba foarte buna.