Politica

Ministerul Familiei, Gabriela Firea, va solicita aducerea în ţară a bebeluşului internat în Danemarca

Ministerul Familiei va solicita, luni, aducerea în ţară a bebeluşului internat în Danemarca, atunci când starea de sănătate va permite acest lucru.
„Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse va solicita mâine dimineaţă aducerea în ţară a copilului atunci când starea de sănătate i-o va permite. Cererea se va baza pe principiul de drept potrivit căruia menţinerea în familia extinsă a unui copil este o opţiune mai bună decât plasarea într-o instituţie sau familie străină”, a afirmat, duminică, Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Părinții români ai unui bebeluș de numai o lună au fost arestați în Danemarca după ce copilul lor a fost internat în stare gravă. Medicii danezi au contactat poliția, suspectând că bebelușul a fost supus unor abuzuri din partea părinților.
Rudele celor doi români au alertat autoritățile despre cele întâmplate, iar cazul a devenit un scandal diplomatic. Săptămâna viitoare, ambasadorul danez la București va fi invitat la Comisia de politică externă a Senatului. Parlamentarii români vor să afle detalii despre cazul celor doi părinți români arestați în Danemarca.

Despre acest caz Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Copenhaga a fost notificată, la data de 2 februarie 2022, de către un cetățean român, cu privire la situația deosebită în care se află alți trei cetățeni români, membri de familie ai acestuia, pe teritoriul Regatului Danemarcei.

sursa