Actualitate

Ministrul Educaţiei anunţă până când mai stau acasă elevii

Ministrul Educaţiei anunţă până când mai stau acasă elevii
Ministrul Educaţiei anunţă până când mai stau acasă elevii

Ministrul Educaţiei a anunţat că elevii vor rămâne acasă cel puţin până la jumătatea lunii mai.

Monica Anisie exclude categoric varianta îngheţării anului şcolar, iar în privința evaluării naționale și a bacalaureatului, Anisie a spus că va anunța soluțiile în cursul acestei săptămâni.
Ministrul Educației a spus că după 21 aprilie, când se termină vacanța de primăvară, elevii vor continua să învețe de acasă până cel puțin în 16 mai, atunci când expiră starea de urgență în România.

„Cel mai important este ca elevii și profesorii să fie în siguranță, sănătatea lor este cea mai importantă”, a afirmat Monica Anisie.

Ministrul a precizat că momentul redeschiderii școlilor va fi decis de către Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență, iar măsurile pe care le va lua în privința examenelor naționale și a desfășurării acestora vor fi anunţate în cursul acestei săptămâni.

„Noi ne uităm și la ce au făcut celelalte țări. Sunt însă foarte multe țări – Estonia, Ungaria, Luxemburg, de exemplu- care nu au luat încă nicio decizie. Săptămâna aceasta vom anunța soluțiile la care ne gândim și pe care le luăm și în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Dar sub nicio formă nu se va îngheța anul școlar”, a declarat pentru HotNews.ro Monica Anisie.

Ministrul a mai spus că săptămâna viitoare va avea o întâlnire online cu ceilalți miniștri ai Educației din țările Uniunii Europene, care vor discuta soluțiile la care s-au gândit.

Reamintim că în România, școlile sunt închise din 11 martie.

Sursa