Actualitate

Minoră răpită, bătută şi violată – Poliția caută trei persoane

Procurorii DIICOT au efectuat, marţi, cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Ialomiţa şi Buzău, în cadrul unei anchete de destructurare a unei grupări de proxeneţi şi care vizează şi cazul unei fete minore, care a fost răpită şi apoi violată, după ce a refuzat să se prostitueze.

În decembrie 2022, DIICOT anunţa efectuarea unor ample percheziţii în mai multe judeţe, la persoane bănuite că ar fi recrutat mai multe minore pe care le-ar fi obligat să se prostitueze.

Cercetările vizau săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de minori, act sexual cu un minor şi viol.

Marţi, DIICOT a efectuat noi percheziţii în acest dosar, fiind extinse cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, complicitate la trafic de minori şi proxenetism. Concret, procurorii caută trei persoane implicate în răpirea unei fete.

În ceea ce priveşte una dintre persoanele vătămate minore, în vârstă de 15 ani, care a fost răpită de către membrii grupului de la adresa de domiciliu situată în judeţul Hunedoara, transportată şi, ulterior, cazată într-un apartament închiriat pe raza judeţului Ialomiţa, au fost exercitate presiuni de natură fizică şi psihică (oferirea de băuturi alcoolice, inducerea ideii că activitatea de prostituţie este una sigură şi că din aceasta se obţin sume mari de bani, loviri repetate, lipsirea de libertate în mod ilegal prin încuierea sa în locuinţă etc.) în vederea determinării ei la practicarea prostituţiei. În condiţiile în care persoana vătămată minoră a refuzat în mod constant să practice prostituţia, aceasta a fost violată de către unul dintre traficanţi”, precizau procurorii.

sursa