Actualitate

Mobilizare a jandarmilor pentru proteste

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a anunțat că la manifestațiile de vineri si sâmbătă, vor fi aduşi jandarmi şi de la structurile teritoriale şi se vor afla printre participanţii la manifestații şi jandarmi cu echipament antitero.
Este o măsură preventivă când sunt mitinguri. Nu este un temei să ne speriem şi să se inducă o teamă nejustificată”, a spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Militaru a precizat că va fi mobilizat un număr suficient de jandarmi astfel încât să poată fi gestionate toate evenimentele anunţate vineri si  sâmbătă în Capitală.

Au fost mobilizate detasamente de jandarmi din intreaga tara,acestia au ca scop  mentinerea ordinii publice.

De asemenea, aceştia au transmis şi o serie de recomandări pentru participanţi.

Am văzut și am citit amenințări cu moartea- despre vărsare de sânge- la adresa jandarmilor ce ar urma să asigure buna desfășurare. Am mandatul instituțional că autoritățile nu vor tolera astfel de atitudini și nu vor sta impasibili în fața unor astfel de manifestări în afara cadrului legal! Nu vom accepta acțiuni de nesubordonare civică. Au fost lansate mesaje și amenințări cu privire la ocuparea instituțiilor statului român. Toți cei care au lansat și vor lansa astfel de mesaje de instigare vor răspunde și vor avea consecințele prevăzute de lege. Jandarmeria Română nu se confruntă cu cetățenii. Rolul nostru este de a asigura siguranța celor care participă”, este mesajul transmis de Jandarmeria Română
Ofiţerii au transmis că Jandarmeria este o instituţie care este echidistantă politic şi care vrea să vină în sprijinul cetăţenilor fără nicio confruntare.

Să manifestaţi înţelegere faţă de măsurile luate de jandarmerie, comportament civilizat, să respectați indicaţiile Jandarmerie şi să anunţați comportamentele antisociale“, au solicitat reprezentanţii Jandarmeriei.