Actualitate

NASA: Un meteorit a lovit pamantul in urma cu putin timp

Un meteorit a lovit Terra, vineri, provocând o explozie puternică auzită în mai multe localităţi ale provinciei Pinar del Rio (Cuba), a anunţat un membru al Institutului naţional de geofizică şi astronomie de la Havana.

Numeroşi cubanezi au postat pe reţelele de socializare imagini ale căderii acestui meteorit, eveniment produs la ora locală 14:00 (17:00 GMT) şi însoţit de un flash puternic de lumină. Jurnalişti de la televiziunea locală Telepinar au publicat fotografii cu fragmente de rocă negre, de mărimea unui pumn, căzute în localitatea turistică Vinales.

Surprinşi, localnicii au ieşit pe străzi. Conform autorităţilor locale, nu s-au înregistrat victime.

În afara localităţii Vinales, explozia a mai fost auzită în localităţile din jur, la Consolacion del Sur, Minas de Matahambre şi la Martinez, conform agenţiei cubaneze de presă ACN.

„Este vorba despre un meteorit din rocă, ce conţine un aliaj din fier şi nichel, dar şi o mare cantitate de silicat de magneziu”, conform lui Efrén Jaimez Salgado, specialist din partea Institului naţional cubanez de geofizică şi astronomie.

Evenimentul a fost semnalizat și de mai multe persoane aflate în statul American Florida, de la sute de kilometri distanță, și a fost surprins de camerele unui satelit

Detalii pe b1.ro