Politica

O nouă provocare propusă de Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a participat miercuri, la evenimentul organizat cu prilejul închiderii oficiale a campaniei naționale de împădurire „O pădure cât o țară”, în Comuna Bolintin-Vale, județul Giurgiu”.
Cu această ocazie , președintele a susținut și o declarație de presă.

„Suntem la o acțiune practică. Plantăm păduri. O pădure cât o țară – este o campanie pe care am început-o în primavară. Au fost plantați 50 de milioane de puieți pe diverse tereneri. Zone montane, zone de câmpie. Unele parcele au fost plantate de la zero”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a ținut să îi felicitate pe cei care au participat la această amplă acțiune, de la angajații statului până la voluntari.

„Sunt rezultate care ne încurajază. Domunle ministru (n.r. ministrul Mediului, Mircea Fechet) vă provoc. Haideți să avem mai multă ambiție. În acest județ (n.r. Giurgiu) s-au plantat 200 ha de pădure. Este mai bine, dar trebuie mai mult. De ce avem nevoie de padure? beneficiile sunt multiple și importante. Pădurea este plămânul verde al pământului. Noi în Romania avem o relație specială cu pădurea”, a mai spus șeful statului.

sursa