Actualitate

OFICIAL! S-a decis ca salariile din Romania sa fie ca cele din strainatate, precum Franta si Germania, iata salariul minim!

O veste extraordinara pentru salariatii romani, s-a decis ca salariul minim pe economie sa fie precum si in alte tari din Europa, relateaza infoalert.ro.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a pledat luni pentru introducerea unui „salariu social minim” mai întâi în zona euro, apoi în toate ţările Uniunii Europene, relatează AFP.

„Cred că trebuie peste tot în Europa, în toate ţările membre, începând cu zona euro, un salariu social minim. Orice muncă merită un salariu”, a declarat preşedintele executivului european, în cursul unei conferinţe organizate la Bruxelles cu privire la drepturile sociale.

„Orice muncă ar fi, trebuie un salariu minim în fiecare ţară din UE (…)

Acelaşi lucru şi pentru venitul minim de inserţie sau venitul minim garantat”, a adăugat el.

„Există în Europa un prag al demnităţii care trebuie respectat.

Acest venit minim nu trebuie să fie acelaşi în toate ţările noastre.

Ar fi aberant să revendici aşa ceva”, a recunoscut el.

Cu toate acestea, „să avem în toate legislaţiile naţionale un salariu social minim şi un venit minim garantat îmi pare a fi complementul dimensiunii sociale a Europei”, a subliniat Jean-Claude Juncker.

În opinia fostului premier luxemburghez, care a fost şi ministru de finanţe şi al muncii în Mare leDucat, acest salariu minim nu ar trebui să meargă „în contrasens cu toate consideraţiile care gravitează în jurul competitivităţii”, o modalitate de a răspund temerilor întreprinderilor mici şi mijlocii.