Actualitate

Operațiune anti-droguri: Traficanții, expuși și destructurați

Traficanții s-au dovedit a fi lipsiți de scrupule, implicându-se într-o activitate nefastă: exploatau minori pentru a-și promova și vinde drogurile scrie vasiledale.ro

Imaginile nevestelor liderilor, plângând lângă mașini de lux în valoare de mii de euro, sporesc impactul tragic al acestei afaceri ilegale.

Revenim cu amănunte despre operațiunile de percheziție care au avut loc în dimineața aceasta pe strada Păltinișului din Baia Mare și în municipiul Satu Mare, Vama (Satu Mare) și Negrești-Oaș (Satu Mare). Aproximativ 30 de localuri au fost vizate în cadrul acestei acțiuni desfășurate de procurorii DIICOT, iar numeroase persoane au fost reținute de către forțele de intervenție. Unii dintre aceștia sunt conduși pentru audieri la Satu Mare în calitate de suspecți, în timp ce alții sunt aduși în calitate de martori.

Conform informațiilor noastre, liderii traficanților au arătat un dispreț total față de etică. Aceștia se foloseau de minori, inclusiv de propriii copii, pentru a distribui droguri, concentrându-se în special asupra liceenilor din Baia Mare, Satu Mare și Negrești Oaș.

În prezent, mai mulți tineri sunt la sediul Poliției Satu Mare pentru a fi audiați în calitate de martori. Se preconizează că 5-6 persoane vor fi reținute pentru 24 de ore, urmând ca acestea să fie prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Este important de menționat că în zona sediului IPJ Satu Mare, unde au loc audierile traficanților, s-au adunat mai multe femei care își plâng iubiții. Această scenă tragică a avut loc în apropierea unor mașini de lux, unele înmatriculate în străinătate, cu valoare de zeci de mii de euro.

Nu putem ignora faptul că, prin comercializarea celui mai ieftin drog din lume, unii indivizi acumulează averi impresionante, permițându-și un stil de viață luxos și opulent. Aceasta ridică întrebări despre necesitatea unei legislații clare pentru combaterea infractorilor care distrug viețile a mii de adolescenți.

Într-un interval scurt de timp, mai multe echipaje ale Poliției, Jandarmeriei și Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Satu Mare au intervenit pe strada Păltinișului din Baia Mare. Toate aceste activități au fost coordonate de procurorii DIICOT Satu Mare, cu sprijinul celor de la Cluj.

Acestea nu au fost singurele percheziții din dimineața aceasta. Potrivit surselor noastre, astăzi dimineață au fost efectuate 30 de percheziții în municipiile Satu Mare, Negrești-Oaș și Baia Mare, toate având ca scop destructurarea unei rețele de traficanți de droguri de mare risc.

Pe strada Păltinișului din Baia Mare au loc numeroase percheziții domiciliare, dar și asupra unor autoturisme din zonă. Se pare că sunt vizate persoanele implicate în traficul de droguri, în special cei care comercializează „cristalul”, drog sintetic cel mai consumat și ieftin din lume.

La această acțiune participă polițiști din județele Satu Mare, Cluj, Bihor, Maramureș și Bistrița-Năsăud, semnalând o posibilă extindere a grupărilor infracționale în nord-vestul României.

Să ne întrebăm când vom avea o legislație clară pentru astfel de infractori care afectează viețile a mii și mii de adolescenți.