Actualitate

Pacient în stare gravă după ce timp de un an a luat paracetamol şi algocalmin pentru a preveni infecţia cu coronavirus

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din județul Neamț a ajuns în stare gravă la un spital din Iași după ce, aproape un an, a luat paracetamol şi algocalmin de teamă să nu se infecteze cu coronavirus. Medicii spun că există riscul ca pacientul să nu-și mai poată recupera complet funcţia renală.

Pacient în stare gravă după ce a luat un an medicamente de teama COVID-19

Bărbatul a ajuns la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iaşi, fiind diagnosticat cu insuficienţă renală acută gravă.

Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al spitalului, a declarat, pentru Agerpres, că bărbatul a început să ia chiar mai multe medicamente când a văzut că se simte rău. Sunt puţine şanse ca pacientul să poată recupera complet funcţia renal, a mai precizat acesta.

„Relativ neobişnuit este motivul pentru care a luat aceste medicamente, scopul fiind de a preveni infecţia cu virusul SARS-CoV-2. În momentul în care se simţea rău, în loc să oprească aceste medicamente, a luat şi mai multe. Dacă iniţial a început cu un comprimat, după aceasta a crescut doza până când starea generală s-a agravat.

Iniţial a fost direcţionat la spitalul din Piatra Neamţ fiind din judeţul Neamţ, iar ulterior transferat la noi în spital. Din păcate, acest comportament, această automedicaţie a dus la insuficienţă renală gravă şi sunt puţine şanse ca pacientul să poată recupera complet funcţia renală. Sperăm că va reuşi să recupereze funcţia rinichilor, dar există şanse ca pe termen scurt să fie nevoie de dializă”, a declarat Ionuţ Nistor.

Medicii speră ca pacientul să aibă o evoluție favorabilă acum că medicația a fost întreruptă.

sursa