Actualitate

PERCHEZIȚIE A POLIȚIȘTILOR CAPITALEI ÎNTR-UN DOSAR DE PROXENETISM ȘI TÂLHĂRIE

Marți, 27 aprilie a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Brașov, într-un dosar privind comiterea infracțiunilor de proxenetism și tâlhărie.

Din datele și probele administrate în cauză de polițiștii Serviciului Investigații Criminale – Poliția Sectorului 3 a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane ar forma un grup infracțional, specializat în comiterea infracțiunilor de proxenetism și tâlhărie, asupra persoanelor care practică prostituția în locații închiriate.

Din investigațiile desfășurate au rezultat următoarele:

La data de 10 februarie a.c., două persoane din grupul vizat s-ar fi deplasat la o adresă din sectorul 3, în calitate de clienți, la domiciliul unui bărbat care practica prostituția și, prin acte de violență, l-ar fi deposedat de suma de 3.000 de lei.

La data de 7 martie a.c., doi bărbați s-ar fi deplasat la o adresă din sectorul 1, unde o femeie practica prostituția, cu intenția de a o deposeda de sumele de bani pe care le deținea, însă actele desfășurate în cauză au îmbrăcat forma infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Totodată, din verificările efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat și o femeie, de 42, respectiv 53 de ani, în perioada februarie – până în prezent, ar fi înlesnit practicarea prostituției mai multor femei, în diverse apartamente închiriate în municipiile București, Brașov, Cluj și Focșani. Cei doi ar fi postat anunțuri online pentru racolarea clienților, ar fi închiriat apartamente în acest scop și ar fi perceput un comision de 50% din sumele încasate de la clienți.

Astfel, la data de 27 aprilie a.c. a fost pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Brașov, unde au fost depistate trei persoane, fiind totodată identificată și ridicată suma de 10.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului Investigații Criminale din cadrul Poliției Sectorului 3 și Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism și tâlhărie, cu un bărbat în stare de reținere.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.