Actualitate

Primul român care s-a injectat împotriva COVID-19 va fi anchetat

Primul român care s-a injectat împotriva COVID-19 va fi anchetat
Primul român care s-a injectat împotriva COVID-19 va fi anchetat

Profesorul Virgil Păunescu, de la Institutul Oncogen, din Timişoara, şi care a anunţat vineri că şi-a administrat singur vaccinul antiCovid pe care l-a creat va fi subiectul unei anchete declanşate de .
Într-o postare pe Facebook, şeful Institului OncoGen anunţa că s-a autovaccinat ca să vadă pe propria piele efectele şi ca să le demonstreze autorităţilor române că proiectul său este unul valoros, în care merită să învestească.

Spitalul Judeţean din Timişoara, care administrează institutul a anunţat că va demara o anchetă, împreună cu specialişti de la universitatea din oraş, pentru a se asigura că au fost respectaţi paşii cercetării.

Având în vedere complexitatea cercetării, pentru a ne asigura că toţi paşii au fost efectuaţi, Spitalul Judeţean şi Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara vor face o comisie comună de anchetă, cu specialişti, care vor parcurge toate etapele şi vor verifica cum au fost făcute toate procedurile„, a declarat pentru Mediafax managerului Spitalului Judeţean din Timişoara, Raul Pătraşcu.
Managerul de la Timişoara spune şi că declaraţii profesorului Păunescu ar trebui făcute cu mai multă responsabilitate, pentru a nu induce în eroare publicul. Pentru că, deşi cercetătorii timişoreni au avut rezultate bune de-a lungul timpului, graba de a trage concluzii le poate dăuna.

Cel mai rău lucru pentru un cercetător de talia domnului profesor ar fi ca cercetarea să fie nulă. Nu o pedeapsă administrativă, care desigur că poate exista, în conformitate cu prevederile legale. Noi sperăm că nu va fi cazul. Am monitorizat şi noi şi nu credem că este cazul. Un vaccin nu se obţine atât de repede, se obţine în luni şi luni de zile, cu enorm de multă muncă şi, la Institutul OncoGen, oricât de bun ar fi personalul, nu exist[ condiţii pentru aşa ceva şi nu poate fi vorba de un vaccin la acest moment. Obiectiv, din punct de vedere ştiinţific. Cel mult de existenţa unui prototip experimental, care nu poate fi oferit nimănui altcuiva şi care nu poate fi testat obiectiv în cadrul institutlui Oncogen, indiferent de ce a făcut să nu a făcut domnul profesor„, a mai spus Raul Pătraşcu.

Citeste mai mult aici.