Actualitate

Protocolul anului intre Coldea si Kovesi

Protocolul dintre SRI si DNA, fost semnat in anul 2009 de George Maior, Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu, care devine subiectul unui nou proces, la Curtea de Apel din Capitala, Sectia VIII Contencios Administrativ, relateaza evz.ro.
Florina Maior, Horia Liviu Lascu, Vasile Morosanu si Iulian Tiberiu Serban, vor in acest moment contestarea nulitatii Protocolului, asta fiind pentru persoanele condamnate definitiv intr-o disjungere din dosarul fostului lidel al revolutionarilor, Dorin Lazar Maior.
Ei cer instanței să anuleze protocolul de cooperare nr 00750/4.02.2009, anulare ca act administrativ.

„Nu este prima oară când se cere acest lucru unor instanțe, cele mai mediatizate acțiuni de acest fel fiind cea a lui Vadim Don Benyatov și Mircea Călin Flore (condamnați în dosarul privatizărilor frauduloase).

Ei au pierdut la Curtea de Apel București, pe 21 septembrie 2018, dar decizia a fost atacată.

Tot în septembrie anul acesta, omul de afaceri Sorin Strutinsky, reprezentat de avocata Ingrid Mocanu, a cerut anularea protocolului care a permis apariția echipelor mixte de anchetă ofițer de informații „– procuror.

Lascu și Morășanu (fost ofițer de poliție) ar fi fost intermediarii celor 500.000 de euro și un teren, despre care procurorii susțin că au fost dați ca mită.

Au fost cercetați și trei judecători, dintre care unul membru al CSM, dar lucrarea a fost clasată în luna mai a acestui an.