Actualitate

PSD pregateste bomba pentru urmatoarele doua zile de vot pentru referendum!

PSD pregateste bomba pentru urmatoarele doua zile de vot pentru referendum!Guvernul PSD pregateste un referendum cu privire la familia traditionala, acest lucru va fi organizat in urmatoarele doua zile, relateaza b1.ro.

De astfel, sunt multe sanse sa fie atins pragul de voturi, pentru validarea acestuia.

Însă pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie ca legea referendumului să fie modificată, în condițiile în care aceasta prevede că votul trebuie să aibă loc într-o zi de duminică.

“Cetăţenii sunt chemaţi să îşi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută în Constituţie, calculată de la data adoptării de către Parlament a proiectului legii constituţionale, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţa publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, textul acestuia şi data referendumului”, se arată în prezent în textul legii referendumui.

Datele Autorității Electorale Permanente arată că 31 august 2018 erau 18.917.495 cetăţeni români cu drept de vot. Astfel, este nevoie de prezența la urne a 30% din numărul total de alegători, adică 5.675.249 pentru validarea scrutinului.

De asemenea, referendumul se consideră a fi valid doar dacă cel puţin 25% dintre voturile sunt valide.