Actualitate

Psihologii explica ce înseamna culoarea paltonului tau

Psihologii explica ce înseamna culoarea paltonului tauPotrivit lui David Zyla, stilist și autor al cărții Color Your Style: „Chiar dacă garderoba ta este plină de haine colorate, există mereu o culoare căreia îi acorzi mai multă atenție, pentru că te simți mai încrezătoare în ea. Aceasta este culoarea care îți descrie cel mai bine caracterul și personalitatea.
Iată cum te caracterizează culorile hainelor tale în ochii celorlalți.

1. Negru

Expertul în stil Karen Haller a spus că negrul este o culoare care trebuie luată în serios. Potrivit cercetărilor psihologice, culoarea negru este percepută de oameni ca fiind un semn al prestigiului, al puterii, seriozității și inteligenței, tocmai de aceea, în multe universități mantia de absolvire este neagră.

Cei care preferă să poarte negru sunt ambițioși și au un scop în viață bine determinat, deși sunt sensibili și emotivi. Încearcă de multe ori să își ascundă sentimentele și negrul îi ajută să îi facă pe cei din jur să se concentreze la sufletul lor, deoarece pentru ei, aparențele sunt înșelătoare.

2. Maro

Maro este culoarea Pământului, ceva pe care te poți baza, puternic și sustenabil. Oamenii care poartă maro foarte des sunt percepuți ca fiind stăpâni pe sine și cu capul pe umeri. Aceștia sunt mai de modă veche, îi respectă pe cei mai în vârstă și caută mereu să aplaneze conflictele, deoarece își doresc stabilitate. O femeie într-o rochie maro sau un bărbat într-o jachetă maro dau impresia de încredere, inteligență și raționament.

3. Albastru

Lisa Johnson Mandell, jurnalist și psiholog de prestigiu, a scris: „Albastru este cea mai bună culoare de purtat la un interviu, deoarece transmite încredere, motiv pentru care multe uniforme și costume business au această culoare”. Cercetătorii de la University of British Columbia au realizat un studiu despre influența culorilor și au descoperit că nuanțele cele mai închise au un efect calmant, iar oamenii au tendința să asocieze albastrul cu inteligența, încrederea, eficiența și calmul.

Hainele în nunațe de bleomarin sunt alese de oameni calzi, empatici, cu maniere impecabile și timizi. Psihologii sunt de părere că o persoană în albastru va deveni un bun părinte și un angajat model.

4. Verde

Oamenii de știință de la University of Amsterdam susțin că verde este culoarea bunei dispoziții, datorită faptului că este asociată cu natura, ceea ce produce sentimente de pace interioară și plăcere.

Leatrice Eiseman, director executiv la Pantone Color Institute și autoarea cărții More Alive With Color consideră că cei care preferă verdele au o viață mai activă, locuiesc în zone bune ale orașului și au deja o stabilitate financiară anume. Ei sunt buni la suflet și își doresc mereu să dea tot ce pot pentru binele comun.

5. Mov

În trecut, movul era semnul viței nobile și însemna lux, fiind purtată numai la haine sofisticate. Una dintre persoanele importante din istorie care se știe că adorau culoarea mov este Cleopatra, pe vremea ei doar oamenii foarte bogați își permiteau să poarte asemenea nuanțe aprinse.

În ziua de azi, movul indică o mare creativitate și un spirit liber, iubitor de artă. Potrivit experților, cei care poartă mov sunt emotivi, sensibili, visători și iubesc misticismul. De asemenea, sunt imprevizibili și poate fi atât de ușor să ai de-a face cu ei, dar și foarte greu, în funcție de starea în care îi prinzi.

6. Roșu

Kenny Frimpong, managerul brandului italian Eredi Pisano, este de părere că: „Roșul e culoarea paiunii și a puterii. Ar trebui să-ți exprimi preferința pentru această culoare dacă vrei să manipulezi sau să impresionezi pe cineva.”

O nuanță aprinsă de roșu atrage atenția asupra persoanei care o poartă și o scoate din anonimat. Oamenii au tendința să asocieze această culoare cu energia, mișcarea și încântarea. Psihologii de la University of Rochester au aflat că bărbații sunt mai atrași de femeile care poartă această culoare, deoarece cine poartă roșu s-a dovedit a fi mai ușor de mulțumit, mai predispus la dependențe și totodată cu o inteligență sclipitoare.