Actualitate

Raport devastator în cazul femeii arse

Încep audierile în cazul pacientei care a murit după ce a luat foc pe masa de operație, la Spitalul Floreasca. Autoritățile încearcă prin trei anchete să stabilească vinovații.
România este țara în care mori cu zile în spitale. Azi vedem cum arată raportul Ministerului Sănătății în cazul femeii incendiate pe masa de operație, în cea mai mare unitate de urgențe din țară. Verdictul spitalului îl știm deja: eroare umană.

Din ancheta administrativă a spitalului reiese că incidentul s-a produs din cauza unei erori umane a echipei medicale care a efectuat intervenția. Au fost date și primele sancțiuni în acest caz. Chirurgul Mircea Beuran a fost demis de la șefia secției de chirurgie, iar spitalul și cadrele medicale au primit amenzi de 30.000 de lei.

Rămân însă multe întrebări fără răspuns: de ce s-a folosit un dezinfectant mai inflamabil decât benzina, de ce nu a fost raportat imediat incidentul, cine trebuia să respecte protocoalele?

În plus, ancheta se mută și în penal. Astăzi încep audierile la Poliție în acest dosar.

Între timp, la Floreasca, zeci de medici și asistente protestează față de demiterea profesorului Beuran de la conducerea secției de chirurgie. Pentru a doua zi la rând, mai mulți medici își întrerup activitatea.

sursa