Actualitate

Secția de Urgențe din Năvodari, finalizată cu sprijinul BCR

BCR a finalizat dotarea Centrului de Sănătate Multifuncțional Năvodari, care este gata să degreveze Spitalul Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța de urgențele din orașul Năvodari și de cele din nordul județului Constanța
Secția Spitalului Clinic de Urgență Constanța beneficiază acum de toate dotările pentru a putea funcționa la capacitate optimă, deservind astfel aproximativ 130.000 de locuitori ai județului Constanța
BCR își continuă misiunea de a sprijini sistemul medical din România și de a susține spitalele care au nevoie de ajutor pentru o bună funcționare .

București, 2 septembrie 2021 – Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari a fost finalizat cu sprijinul BCR și este gata să preia urgențele din orașul Năvodari și pe cele din nordul județului Constanța. Secția Spitalului Clinic de Urgență Constanța beneficiază acum de toate dotările pentru a putea funcționa la capacitate totală, deservind astfel aproximativ 130.000 de locuitori ai județului Constanța.

Cu ajutorul BCR, care a sprijinit cu 25.000 de euro înființarea noii secții, anul acesta a fost definitivat procesul de extindere a rețelei sanitare din Constanța către nordul județului, prin achiziționarea echipamentelor necesare funcționării la capacitate maximă:
electrocardiograf EKG NIHON KOHDEN;
defibrilator MINDRAY BENEHEART D3;
targă universală SPRINT 100;
troliu de urgență TM 2013;
multifuncțional Konica Minolta BIZHU4 454E;
,,Suntem extrem de încântați că am putut ajunge până aici și că toate eforturile noastre au dat roade, astfel încât astăzi să putem spune că am reușit să extindem rețeaua sanitară din Constanța și către nordul județului. Mulțumim BCR pentru ajutorul oferit în a achiziționa echipamentele necesare și personalului medical care a fost alături de noi în toată această perioadă. Ne dorim să continuăm activitatea Fundației Mecena, fundația spitalului, și să oferim cetățenilor orașului Constanța cele mai bune servicii medicale”, spune Ionuț Ionescu, Directorul Spitalului Clinic de Urgență Constanța.
,,Sistemul medical din România are mare nevoie de sprijin, în special când vine vorba despre zonele care nu au în proximitate o secție de primiri urgențe. Noi ne-am propus să sprijinim cu fiecare ocazie sistemul de sănătate, iar noua secție a Spitalului Clinic de Urgență Constanța se străduia deja de doi ani să își poată definitiva achiziția echipamentelor pentru a putea primi cazuri din Năvodari și nordul județului. Ne bucurăm că le-am putut fi aproape”, a declarat Nicoleta Deliu-Pașol, Director Comunicare BCR.
Astfel, Centrul de Sănătate Multifuncțional Năvodari încheie lista dotărilor necesare desfășurării fluxurilor medicale complete în cadrul secției și poate intra cu adevărat în circuitul unităților medicale constănțene, demers început în 2019 la inițiativa Consiliului Județean Constanța, a Primăriei Orașului Năvodari și a personalului medical al Spitalului Clinic de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța.